...

Urnás Temetés

 

Új egyes fülkébe temetés

A hamvak temetőben történő elhelyezésének legelterjedtebb módja a colombárium fülkébe való behelyezése. A fülkét általában márvány vagy gránit lappal zárják le. Lapra véséssel viszik fel, az elhunyt nevét, születési és elhalálozási dátumát. Betűk kialakítása kétféle eljárással készülhet, mélyített vagy kidomborodó, azaz relief módon. Mélyített betű kialakítása esetén fekete vagy arany színnel festik meg a betűk mélyedéseit. Táblára fémváza kerül, amibe a temetés utáni látogatásnál virágot lehet elhelyezni. Megváltási idő 10 év.

 

Új urnasírba temetés

Urnasírba négy darab urnát lehet elhelyezni. Így az urna a behelyezésnél a földel nem érintkezik, mert az keszonba kerül. Ráteszik a tetőt, majd ráhúzzák a földet és sírjelzővel látják el. Az urnasírra sírkövet lehet készítettni, temetést követően bármikkor, vagy sírkő nélkül lehetőség van virággal való beültetésre. Megváltási idő 10 év.

 

Saját urnatemetőbe való temetés

 
 
 
 
 
 

Cégünk több temetőbe is rendelkezik saját kialakítású urnasírhellyekkel, melyek előre ki vannak alakítva. Ezekbe 2 db urnát lehet elhelyezni.

 

Meglévő urnasírba temetés

Urnasíron sírkő van, a sírt szét kell bontani vagy csak a fedlapot kell levenni. A továbbiakban az elhelyezési folyamat hasonló képpen történik, mint az első behelyezésnél. Urnasírba a további urnák behelyezése csak a rendelkező engedélyével lehetséges.

 

Urna, koporsós sírba temetése

Meglévő koporsós sírba 4 darab urna elhelyezésére van lehetőség. Ha a síron sírkő van ami fedlappal van ellátva a fedlapot minden esetben félre kell húzni. A fedlap lehúzása után elkészítik az urna befogadására a helyet. Az urna behelyezése történhet urnaleengedővel, urnakoporsóval illetve egyszemélyes urnakeszonnal. Behelyezés megtörténte után behantolják az urnát, visszahúzzák a fedlapot, ráteszik a koszorúkat. Fedlap rögzítése egy későbbi időpontban történik. Elhunyt nevének illetve adatainak felvésését a sírkőre már a temetés felvételénél meg lehet rendelni, de a későbbiekben is van rá lehetőség. Urna behelyezése a koporsós sírba a sírhely lejáratát nem hosszabbítja. / nem kell pótdíjat fizetni / Meglévő koporsós sírba urnák behelyezése csak a rendelkező engedélyével lehetséges. Tekintse meg a nálunk elérhető Urnákat!